Nieuwsbrief juli 2016: Wist u dat ... op 9 en 10 juli 2016 feestweekend Melderslo 100 jaar plaatsvond?

100

In 1916 gingen de raadsleden van de gemeente Horst met algemene stemmen akkoord met de bouw van een school in Melderslo (Melderslo Destijds, 1994). Hiermee werd het bestaansrecht van het dorp Melderslo een feit. Anno 2016 is Melderslo een bruisend dorp dat meer dan 2000 trotse inwoners telt. Op 9 en 10 juli vond het feestweekend rondom 100 jaar Melderslo plaats.

Op vrijdag 8 juli werd het feestweekend al geopend met de Melderse Examenfuif 2016. Meer dan duizend (vooral) jongeren uit heel Horst aan de Maas en daarbuiten bouwden een geweldig feestje op muziek van DJ STYN en Domien Verschuuren (bekend van 3FM).

Zaterdag was het perfect fiets- en wandelweer, en dat kwam goed uit want om 10:00 uur startte de fiets- en wandeltocht naar verschillende locaties in Melderslo. Bij Museum De Locht werd de ‘Vlasdag’ georganiseerd, de toren van de Sint-Odakerk kon worden beklommen en bij ’t Vlasven konden allerlei leuke Oudhollandse spelen worden gedaan. Bij Basisschool de Brink zijn de kinderen de afgelopen tijd volop bezig geweest met het thema ‘100 jaar Melderslo’. De resultaten, waaronder stambomen, tijdlijnen en een échte lipdub konden in de verschillende klaslokalen worden bewonderd.

FW_School
Fiets- en wandeltocht (fotograaf Sanne van den Brandt). School. Van links naar rechts: Sven en Sanne Metselaars.

FW_Locht
Fiets- en wandeltocht (Sanne van den Brandt). Museum De Locht. Jo van de Pasch spint vlas.

FW_Kerk
Fiets- en wandeltocht (Sanne van den Brandt). Kerktoren. Henk Vergeldt met 2 kinderen.

FW_Vlasven
Fiets- en wandeltocht (Sanne van den Brandt). Vlasven. Koekhappen.

's Middags was het tijd voor de 6kamp van de KPJ. 12 teams streden voor de titel 'Baas Boven Baas' (Melderslo won in mei 'Baas van Horst aan de Maas') en gingen er vol voor tijdens verschillende ludieke spellen. Bloedfanatiek waren de teams, tijdens spellen als 'Melders Ommetje' en een levensgrote knikkerbaan. Vriendengroep Zek Huuj ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor.

6kamp_1
6kamp (Sanne van den Brandt). Van links naar rechts: Niels Cornelissen, Eline Sanders, Iris Verlinden, Stijn Spreeuwenberg, Davey Ewalds en Karsten Albers.

6kamp_2
6kamp (Sonja Moorren). Van links naar rechts: ? en Karin Alards (achteraan links op de steiger), Mieke Vogelzangs-Claassens en ? (midden op de grond), Nard Seuren (vooraan op pallets), Ruud Cornelissen (rechts naast pallets met crew-shirt), Roel Wijnen, ?, ? en Inge Alards-Wijnen (achteraan rechts op steiger).

6kamp_3
6kamp (Sonja Moorren). Bestuurder: Laurie van Soest. In kruiwagen: Ichelle Meijboom. Rechts (achter lint): Quincy Ewalds.

Om 19:00 uur begon de feestavond met de 'Vrienden vaan de Melderse Live'. Blackbird Project, Thalamus, Blue Bottle en Mai van der Beele, The Anaesthetics, Eva Wijnen en Otherwise, De Cornetto's en de AFTERPARTEES speelden en zongen het dak van de feesttent en het bleef nog erg lang gezellig!

muziek_1
Vrienden vaan de Melderse Live (Ger Thielen). Jesse van den Munckhof van band AFTERPARTEES op handen gedragen door het publiek.

muziek_2
Vrienden vaan de Melderse Live (Mariëlle Wijnhoven). Van links naar rechts: Arno Poels (basgitaar), Roel Hendrix (drums), Marc Straten (zang en gitaar) en Fé Ramakers (zang) van band Blackbird Project.

muziek_3
Vrienden vaan de Melderse Live (Mariëlle Wijnhoven). Van links naar rechts: Frank Spreeuwenberg (drums), Leon Driessen (zang en gitaar) en Theo Vanmaris (keyboard) van band BlueBottle. Niet op deze foto: Jan Teeuwen (gitaar) en Johan Kleuskens (basgitaar).

Zondag was het echter al weer vroeg dag, want om 10:00 uur begon in de Sint-Odakerk de Heilige mis die in het teken stond van 100 jaar Melderslo. De kerk was prachtig versierd en Merlina, Vlasgalm en het kinderkoor gaven het beste van zichzelf.

kerk
Heilige mis (Sanne van den Brandt). Kerk met versierde boog van ballonnen en cijfer 100.

Daarna startte om 12:00 uur de dorpslunch, bereid door GEMBER en Smaakboerderij de Gastendonk. 450 Melderslonaren konden smullen van heerlijke soep, broodjes en salade. Ook dit was een groot succes!

Lunch_1
Dorpslunch (Sanne van den Brandt). Elly Rose Peeters.

Lunch_2
Dorpslunch (Sanne van den Brandt). In het midden Deken Alexander de Graaf Woutering en Michel van de Pas in gesprek.

Lunch_3
Dorpslunch (Sanne van den Brandt). Zaal. Bovenin schilderijen met thema Vlas. Gemaakt door (van links naar rechts): Maj Keijsers, Anja van Soest-Keijsers, Thea Muijsers-Houwen, Leen Keijsers-Jacobs en Yvonne van Lipzig.

De dag werd, onder een heerlijk zonnetje, afgesloten met 'Melderslo Presenteert'. Tijdens dit onderdeel werd onder andere het veelbesproken boek 'Melderslo 100 jaar' uitgereikt aan de jongste en oudste inwoner van Melderslo. Ook waren er gastoptredens van de fanfare, de drumband, All 4 You en Cantarello. De kids konden zich uitleven op de klimwand of op het springkussen en ons mooie dorp kon vanaf een 28 meter hoge hoogwerker bewonderd worden. Verder waren er straattheater, clowns en een ballonnenwedstrijd.

Vlas_1
Vlas (Pieternel Clabbers). Blauwbloeiend vlas (Linum usitatissimum). Vlasvenstraat, perceel tussen nummer 27 en 29.

Vlas_2
Vlas (Pieternel Clabbers). Blauwbloeiend vlas (Linum usitatissimum). Detail.

Presenteert_1
Melderslo Presenteert (Pieternel Clabbers). MeldersLove met Pien en Inge van de Lisdonk in letter 'L' .

Presenteert_2
Melderslo Presenteert (Pieternel Clabbers). Officiële overhandiging van het boek aan oudste en jongste inwoner. Van links naar rechts: Anna Christiaens-Loenen (95 jaar oud), wethouder Ger van Rensch, Pim van Rens (5 dagen jong), Guus van Rens.

Presenteert_3
Melderslo Presenteert (Pieternel Clabbers). Van links naar rechts: Riek Hendrix- Cox, Gert Clabbers-Cox, Sjan Alaerds-Cox. Drie trotse zussen met hun pap op de cover.

Presenteert_4
Melderslo Presenteert (Sanne van den Brandt). Ballonwedstrijd.

De organisatie kijkt terug op een geweldig weekend! Iedereen die op welke manier dan ook een bijdrage heeft geleverd aan 100 jaar Melderslo willen wij hartelijk bedanken. Zonder jullie was het nooit gelukt!


Meer informatie
  1. Meer foto's Fiets- en wandeltocht: hier
  2. Meer foto's Zeskamp: hier
  3. Meer foto's vaan de Melderse Live!: hier
  4. Meer foto's Vlasbloem: hier
  5. Meer foto's Kerk: hier
  6. Meer foto's Dorpslunch: hier
  7. Meer foto's Melderslo presenteert: hier
  8. Lezing Toos Derks tijdens mis in kerk: hier (PDF)
  9. Lezing Wim Moorman bij presentatie boek: hier (PDF)
  10. Lezing Ger van Rensch bij presentatie boek: hier (PDF)

Nieuwsbrief gemist? Klik dan hier.
Help! Antwoord op een hulpvraag? Klik dan hier.
Afmelden nieuwsbrief of een ander aanmelden? Klik dan hier.