logo

Wist u datde crossclub van Melderslo dit jaar 40 jaar bestaat?

advertentie_1969

40 jaar! Eigenlijk nog langer, want de voorloper van de huidige autocrossclub, was carnavalsvereniging 'De Vlasköp'. De carnavalsvereniging organiseerde jaarlijks, tussen 1968 en 1972, een autocross met als doel de kas te spekken. Nadat in 1972 de cross letterlijk en figuurlijk in het water was gevallen, besloot de carnavalsvereniging ermee te stoppen. Een aantal fanatieke coureurs hebben in datzelfde jaar (op 28 juli) een eigen club, genaamd 'De Paradijsracers' opgericht.

Er werd begonnen met ongeveer tien leden. In 1979 sloot de club zich aan bij, de in dat jaar opgerichte, Autosport Unie Zuid (ASUZ). Gelijk in datzelfde jaar werd een van de Melderslose clubleden ASUZ-kampioen! Begin jaren ’80 had de club achtenveertig leden. Niet alleen afkomstig uit Melderslo, maar ook uit Horst, Oostrum, Lottum en Wellerlooi. In 1985 was het ledental gestegen naar zestig. Later daalde het aantal leden. Dankzij het enthousiasme van bestuur en leden kwam er weer een groei. Ook mede door promotie van de balkenklasse en NK Jeugd.

Op 27 maart 1982 vierde de club haar 10-jarig bestaan. Een eigen crossterrein heeft de club nooit gehad, maar er mag gebruik gemaakt worden van het Horster ruiterterrein, gelegen aan het Peeldijkje. Ook werd in het verleden regelmatig door plaatselijke agrariërs een terrein beschikbaar gesteld. Door ruilverkavelingen werd dat de laatste jaren steeds moeilijker.

25-jaar
In 1997 bestond de club 25 jaar. Dat feest werd pas gevierd op 14 maart 1998. Op 28 juli 2012 bestond de club 40 jaar.

2008_voor_Paradijs
Jaar 2008. Clubleden met hun wagens voor 't Paradijs'.
in_actie
Jaar onbekend. In actie.
crash
Jaar onbekend. Crash.
Jaarlijks_2010
Jaar 2010. Jaarlijks organiseren Paradijsracers ...
crosskarts
Jaar onbekend. Crosskarts.
toerklasse
Jaar onbekend. Toer Klasse.
Jeugdklasse
Jaar onbekend. Jeugd Klasse.
Keverklasse
Jaar onbekend. Kever Klasse.
Standaardklasse
Jaar onbekend. Standaard Klasse

Deze nieuwsbrief kwam mede tot stand dankzij de medewerking van Lei Kristal en Jim Derkx.

Nieuwsbrief gemist? Klik dan hier.
Help! Antwoord op een hulpvraag? Klik dan hier.
Afmelden nieuwsbrief of een ander aanmelden? Klik dan hier.