Nieuwsbrief augustus 2014: Wist u dat ... Trien Van Helden haar 100e verjaardag gevierd heeft?

Catharina Josephina Margaretha ("Trien") Vervoort is op 29 april 1914 in Grubbenvorst geboren  Ze heeft tien zussen en vier broers. Drie van haar zussen overleden op zeer jonge leeftijd.
Ze groeide op in Grubbenvorst en ging na de lagere school, op haar twaalfde, uit wonen. Ze ging werken bij verschillende boeren om het grote gezin draaiende te kunnen houden.
Op vijf juni 1945 trouwde Catharina met Handrie van Helden uit Melderslo.  Ze gingen wonen op de boerderij aan de Meldersloseweg (de huidige Massenweg). In het ouderlijk huis van Handrie. Zijn vader en een ongetrouwde broer en zus woonden er ook.

Trouwdag
Juni 1945. Trouwdag Handrie en Trien

Pieter Hubert Hendrik ("Handrie") van Helden werd geboren op 25 mei 1913 in Melderslo en overleed op 19 mei 1997.  Handrie had twee broers en vier zussen. Hij was het zesde  kind. Zijn moeder overleed in het kraambed bij de geboorte van zijn jongste zus.
Handrie groeide op in Melderslo en deed samen met zijn vader het werk op de boerderij. Naderhand nam hij de boerderij over.  Hij was een bedachtzame en rustige man en zeer actief in de dorpsgemeenschap. Zo was hij jarenlang voorzitter van de toenmalige Boerenleenbank en (bestuurs)lid van allerlei verenigingen. In 1983 kreeg hij hiervoor een koninklijke onderscheiding.

Uit het huwelijk van Handrie en Catharina zijn acht kinderen geboren: vijf meisjes en drie jongens. Hierbij waren twee tweelingen. Eén kind van de eerste tweeling, een jongetje, overleed kort na de geboorte.
Catharina heeft dag en nacht voor haar man en kinderen gewerkt. Ze was een echte boerin met veel gevoel voor humor en relativeringsvermogen. Het leven van alledag en het leven, in een actieve dorpsgemeenschap, heeft haar veel  mensenkennis en levenswijsheid gebracht.

Toen Handrie 65 jaar werd zijn hij en Catharina verhuisd naar de Mathijs Claassensstraat in Melderslo. Hier heeft Burgemeester Van Rooij, afgelopen april, Catharina gefeliciteerd met haar 100e verjaardag. Met bloemen.

100 jaar
April 2014. Burgemeester Kees van Rooij feliciteert Catharina met haar 100e verjaardag

Nieuwsbrief gemist? Klik dan hier.
Help! Antwoord op een hulpvraag? Klik dan hier.
Afmelden nieuwsbrief of een ander aanmelden? Klik dan hier.