Archeologie in Melderslo

Onderzoek in 2007-8

In de jaren 2007-2008 heeft archeologiestudente Rinie van der Heijden een archeologisch onderzoek in Melderslo uitgevoerd:'Twee hout voor een graan. Onderzoek naar de archeologie van Melderslo'. Om de resultaten kenbaar te maken voor een groter publiek is in maand 02-2009 een nieuwsbrief verschenen 'Wist u dat ... stenen en scherven ons beeld op de geschiedenis van Melderslo scherper gemaakt hebben?', een artikel gepubliceerd in Info-LGOG nummer 40, 'Archeologisch onderzoek in Melderslo: vestiging eerste boeren rond 1300 aan ontginningsvelden Eikelenbos en Locht' en in Archeologie in Limburg nummer 111, 'Kerkdorp Melderslo: resultaten archeologisch bureau- en huis-aan-huis onderzoek'.

Tentoonstelling archeologische vondsten Melderslo. Wanneer? Van zaterdag 16 januari 2010 tot en met zondag 28 februari 2010. Waar? In het daglonershuisje van Museum De Locht. Meer >> Hier kunt de archeologische tentoonstelling digitaal vinden met de bijbehorende nieuwsbrief.

Vondstendatabase

Alle vondsten of meldingen staan in een digitale vondstendatabase. Ook zijn de vondsten terug te vinden op een digitale kaart (nog in bewerking).

Hoe verder? Uw hulp blijft nodig!

Heeft u wat gevonden dat nog niet in onze vondstendatabase staat neem dan contact op. Wij zijn in principe geïnteresseerd in alle oude voorwerpen die gevonden zijn in of op de grond: stenen, munten, bord- of potscherven, metaal, munitie, verkleuringen in het gele zand, resten van neergestorte vliegtuigen enzovoorts. Gevonden langs de weg, op een akker of tijdens het bouwen van een schuur in de grond. U kunt uw vondst houden wij willen enkel wat gegevens vastleggen.