Nieuwsbrief juni 2017. Wist u dat ... u heel wat zou hebben gemist zonder digitale nieuwsbrief Geschiedenis Melderslo?

Deze maand is het precies tien jaar geleden dat de eerste digitale nieuwsbrief van Stichting Geschiedenis Melderslo verscheen. Onderwerp die eerste keer waren de door de bekende glazenier Joep Nicolas gemaakte glas-in-loodramen van de Sint-Odakerk. Na deze eerste aflevering zouden er nog 113 nieuwsbrieven volgen, in een bijna maandelijkse verschijningsfrequentie. De hele lijst: hier.

De diversiteit aan behandelde onderwerpen is ongekend groot. De enige voorwaarde is dan ook dat het thema op de een of andere manier betrekking moet hebben op (de geschiedenis van) Melderslo. Personen, gebouwen, gebeurtenissen, landschap, objecten, infrastructuur, publicaties, verenigingen: dit en nog veel en veel meer kwam allemaal aan bod in de nieuwsbrieven. 

Terugkijkend zijn het vooral ook de niet meteen voor de hand liggende onderwerpen die eruit springen. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwsbrief van juni 2013 waarin het Melderslose kippenhok tot op het bot werd geanalyseerd. ‘Het Melderslose kippenhok, valt daar dan wat aan te analyseren?’ Wis en waarachtig, lees het maar terug! In woord en beeld is hier een fenomeen voor de eeuwigheid vastgelegd waarvan de laatste tastbare sporen waarschijnlijk over een jaar of vijftien zullen zijn verdwenen – als het niet eerder is. Hetzelfde geldt voor de Melderslose droogmolen, waaraan in juli 2008 een nieuwsbrief werd gewijd. Een verschijnsel dat nog typischer is voor Melderslo dan het kippenhok en dat naar moet worden gevreesd eveneens zijn langste tijd heeft gehad. Maar mocht de Melderslose droogmolen ooit uit het straatbeeld verdwijnen, dan kunnen we tenminste zeggen: ‘Gelukkig hebben we in elk geval de nieuwsbrief nog!’

Onvergetelijk en van grote documentaire waarde is ook de nieuwsbrief van oktober 2014. Die bestond uitsluitend uit foto’s: foto’s van in 2012 in Melderslo te koop staande huizen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan: van de nieuwsbrief over de Melderslose Normaal-fan Annelies de Swart-Cox (december 2015) tot die over Madalher, een graaf die in de veertiende eeuw op een kasteel in het Vlasven woonde (april 2013 #1aprilgrap). En van de nieuwsbrief over de Melderslose trafohuisjes (oktober 2008) tot die over het perpetuum mobile van Mathijs Claassens (november 2015).

Ook na tien jaar gaan we stug door met de digitale nieuwsbrief: over Melderslo raak je nooit uitgeschreven! Hebt u zelf een idee voor een nieuwsbrief of wilt u een nieuwsbrief schrijven? Laat het ons vooral weten!

Nieuwsbrieven_10_jaar_woordwolk1

Woordwolk 1. Tien jaar nieuwsbrieven naar woorden uit de titels.

Nieuwsbrieven_10_jaar_woordwolk2

Woordwolk 2. Tien jaar nieuwsbrieven naar onderwerp.


Nieuwsbrief gemist? Klik dan hier.
Help! Antwoord op een hulpvraag? Klik dan hier.
Afmelden nieuwsbrief of een ander aanmelden? Klik dan hier.
STEUN ONS financieel (gratis!) door Online te bestellen via SPONSORKLIKS