2020-08: Wist u dat … alle kerkschatten van Melderslo in nieuwe boek ‘Van Blindheid Genezen’ staan?

Nieuw boek over de kerk van Melderslo. Met foto’s van alle kerkschatten. Met uitleg over wat we zien of zouden moeten lezen. Titel: ‘Van Blindheid Genezen. Leestekens in kerk Melderslo verklaard’ (2020).

lulu-VBG
Website LULU. Hier kan het boek gekocht worden. Link: hier.

Ontsluiten van tweehonderd foto’s

In 2019 en 2020 is de kerk van Melderslo gefotografeerd. Wat staat en hangt waar in de kerk zoals deze nu in gebruik is exclusief voor katholieke religieuze bijeenkomsten – voordat het, wellicht in de nabije toekomst, een andere bestemming krijgt? We hebben de kerk vastgelegd in bijna duizend professioneel gemaakte foto’s. Onder andere van alle kerkschatten, alle beelden, alle kruiswegstaties, alle zichtbare teksten, alle priesterkleding en alle vaandels. Meer dan tweehonderd van die foto’s ontsluiten wij in ons boek.

Na het maken van de foto’s hebben wij uitgezocht wat al die beelden, kruizen en andere leestekens in de kerk betekenen. Wat staat er afgebeeld op de glas-in-loodramen van Joep Nicolas? Waarom staat er een haan bovenop de kerktoren en daaronder een kruis op een bol?  Wat is INRI, IHS, B.V.O. en PX? In dit boek beantwoorden wij al deze vragen.

Kopen boek

Het boek ‘Van Blindheid Genezen’ wordt als print-on-demand boek uitgegeven (het boek wordt pas afgedrukt nadat het besteld is) en kan rechtstreeks besteld worden via lulu.com: hier. Prijs EUR 21,50 (inclusief verzendkosten en taxes ongeveer EUR 27,50).

Toelichting stappen bij LULU om boek te kopen: hier

Preview boek (41 pagina’s)

Vanaf 15 augustus 2020 kunt u het boek fysiek inzien bij ‘MFC De Zwingel’ in Melderslo. Een preview van het boek (41 pagina’s) kunt u 24/7 op het internet vinden: hier.

2020-08_waar-welke-beelden
Voorbeeld uit boek. Overzicht waar staat welk beeld?
2020-08_Oda-beeld
Voorbeeld uit boek. Beeld Sint Oda. Met details.
2020-08_monstrans-hostie
Voorbeeld uit boek. Hostie monstrans.
2020-08_leestekens
Voorbeeld uit boek. Leestekens

Meer informatie

Oerversie van dit boek. Nieuwsbrief ‘2019-09: Wist u dat … kerk Melderslo voortzetting is Romeinse basilica en kerk(hof) georiënteerd zijn?’ In het boek is de leeswijzer opnieuw samengesteld en
geordend en zijn de foto’s opnieuw gemaakt. Ditmaal door een professionele fotograaf.